Helen Purperhart

Je bent succesvol als je niet weet of je werkt of speelt!

20+ jaar kinderyoga ervaring

30.000+ docenten opgeleid

66+ duizend boeken verkocht

Internationaal door Yoga Alliance erkende opleiding

Enige in België en Nederland

Over mij

Samen met mijn gezin de wereld rond reizen en op bijzondere plekken belanden.  De opwinding voelen bij het bedenken van nieuwe avonturen. Het leven ervaren als een flow waarin er balans is tussen uitdaging, plezier en mijn persoonlijke  ontwikkeling. Dat is waar mijn hart sprongetjes van maakt. 


Het ondernemerschap en leiderschap zat er al vroeg in. Ik trommelde vaak de hele buurt bij elkaar om het spel te spelen dat ik had bedacht. Samenwerken en plezier hebben was op dat moment het allerbelangrijkste. Dat gevoel van tijdloosheid  tijdens het spelen is me altijd bijgebleven. Hoe heerlijk is het om dit gevoel te ervaren in je werk. 


Mijn passie is spelen met yoga en het helen van je innerlijk kind. In alles wat ik doe staat het ontdekken van je eigen kracht en het manifesteren van je hartenwensen centraal. Ik help mensen graag verder op hun levenspad zodat ze in contact kunnen komen met wie ze in hun kern zijn. UBUNTU is een woord dat bij mij past. Het betekent 'ik ben omdat wij zijn'. Als je je Ubuntu voelt, ben je in een staat om jezelf in anderen te zien. Je weet dat je verbonden bent met alles en iedereen.


Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te helen door te spelen zodat ze het gevoel van vrijheid en verwondering in het leven ervaren en hun hartenwens leren creëren.

Duizenden verhalen nog te vertellen

Deze prachtige soulzong is in het moment gecreëerd en gezongen door Lex Empress voor Helen Purperhart.

Jip & Jan lied

Jip & Jan is mijn eerste bedrijf die ik heb opgericht in 1999. De naam is bedacht door mijn dochter Nina (1994). Toen ze het Yin Yang teken zag riep ze 'kijk mama dat is Jip & Jan. Ze verwarde het woord met Jip & Janneke. Ik vond het een geweldige naam waarin speelsheid en spiritualiteit samenkwam. In 2015 is de naam gewijzigd in kinderyoga academie.

Wat vertellen anderen over mij

Saskia
Tijdens de cursus ben ik meer gaan voelen. Voelen hoe energie zich door mij lijf beweegt en wat voor effect dat op mij heeft. Voelen waar er blokkades zijn in mijn lijf. En het belangrijkste, emoties voelen en toelaten.
Yvonne
Wat een fijne docent is Helen. Genereus in het delen van haar kennis en ervaring. Ze is zeer inspirerend. Het mooiste dat ik in de cursus heb geleerd is hoe je emoties kunt uiten door te spelen.
Bianca
Weet je Helen, dat ik enorm bewonder? Hoe jij mensen inspireert. Hoe jij het werken met emoties en innerlijke kinderen nuchter en speels neerzet? Hoe jij het leven van mij en velen met mij positief hebt veranderd!
Daniel
Ik heb verschillende innerlijke kinderen ervaren en daarmee mogen werken en mogen loslaten. Een klein stemmetje dat af en toe nog te horen is en zegt dat ik niet goed genoeg ben ervaar ik nu niet meer als iets groots in mijn leven.