De kindertijd van Beau - 12 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met de 12 jarige Beau.  Beau ziet hij er een beetje tegenop dat hij naar de zomervakantie na de grote school gaat. Dan moet hij weer wennen dat alles anders is. Hij moet er niet aan denken dat hij de baas van Nederland zou zijn. Hij wil niet dat andere mensen moeten doen wat hij leuk vindt. Hij vindt dat iedereen zijn eigen keuzes moet maken. Natuurlijk moeten dat geen slechte keuzes zijn! Beluister de podcast om meer te weten te komen over Beau.


Verhaal met een boodschap - Piekerding

Vannacht had ik een nare droom. Vanmorgen kroop hij in mijn zak. Het werd een piekerding. Ik liep er de hele dag mee rond. Waar ik ook heen ging, het piekerding ging met mij mee. Elke keer als ik ernaar keek, was het piekerding iets groter geworden. Ik probeerde het verborgen te houden. Op school kon ik mijn werk niet maken, mijn buik deed pijn. Ik dacht de hele tijd aan mijn piekerding. Stel dat mijn droom echt gaat uitkomen en dat het nu al aan het gebeuren is. Het piekerding werd steeds zwaarder in mijn zak. Aan het einde van de dag haalde mama mij op van school. Ik kon haar ook niet vertellen wat er aan de hand was. Maar ze zag het piekerding uit mijn broekzak puilen. Ze haalde het eruit en keek er eens goed naar. Wat een naar piekerding, zei ze. Het piekerding was zo groot geworden, dat we het met z’n tweeën moesten tillen. We namen het piekerding mee naar huis en maakten even tijd om met het ding te praten. Het mocht zijn verhaal vertellen en we luisterden naar wat het te zeggen had. Toen begon het piekerding kleiner te worden en was het klein genoeg om op te bergen. Ik voel me opgelucht en ben blij dat ik vanavond weer een andere droom dromen.

Reactie van Beau

Beau heeft ook weleens last van een piekerding. Als hij het heeft dan is het verschillend. Als het een klein piekerding is lost het vanzelf op en als het wat groter is dan praat hij er over.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik