De kindertijd van Benthe - 6 jaar

In deze podcast praat ik met de 6 jarige Benthe (zusje van Rilke) uit België. Haar allermooiste herinnering uit haar kindertijd is dat toen het voor de eerste keer sneeuwde. Haar spannendste herinnering is dat ze op een draaimolen zat die mega hoog ging. Als Benthe boos is ploft ze in haar kamer op haar bed.  Ze gaat dan even alleen zitten om te bedenken wat ze kan doen om het probleem op te lossen. Als kinderen dingen tegen zeggen die niet waar zijn dan maakt dat haar verdrietig. Als ze het niet zelf kan oplossen vertelt ze het tegen mama en lost ze het samen met haar op. In deze podcast praat ik met de 6 jarige Benthe (zus van Rilke) uit België. Haar allermooiste herinnering uit haar kindertijd is dat toen het voor de eerste keer sneeuwde. Haar spannendste herinnering is dat ze op een draaimolen zat die mega hoog ging. Als Benthe boos is ploft ze in haar kamer op haar bed. Ze gaat dan even alleen zitten om te bedenken wat ze kan doen om het probleem op te lossen.

Klein en groot zijn

Het leuke aan kind zijn vindt Benthe dat ze vaak wordt verwend en veel mag spelen. Knikkeren en knutselen doet ze graag alleen. Als ze zou kunnen toveren dan zou ze wel heel graag willen vliegen. Later als ze groot is wil ze juf of hulpjuf worden. Ze twijfelt nog over welke van de twee het gaat worden. Het leuke aan een juf zijn is dat je kindjes mag helpen en een hulpjuf vind ze leuk omdat je dan de juf mag helpen. Als ze de baas van België zou zijn dan zou ze in ieder geval een wet maken dat mensen geen afval meer op de grond mogen gooien. En als ze het toch doen moeten ze komen en vertellen waarom ze dat gedaan hebben.

Verhaal met een boodschap - Leeuw en kever

Op een dag keek Koning Leeuw in de spiegel.  Hij zei tegen zichzelf: 'Wat ben ik toch een prachtig en sterk dier'. Hij deed zijn koningsmantel om, zette zijn kroon op en hing al zijn medailles om zijn nek. Zo ging hij naar buiten zodat iedereen kon zien dat hij de koning was. Iedereen die Leeuw tegenkwam maakte een diepe buiging voor hem. Leeuw vond dat hij dit verdiende omdat hij zo mooi en zo sterk was.  Langs de weg kwam hij een heel klein kevertje tegen die niet boog voor leeuw. Leeuw riep: 'Kever, ik beveel je diep voor mij te buigen!' '

Majesteit, zei Kever, ik maak een buiging en als u goed naar me kijkt kunt u dat zien’. Leeuw boog voorover. ‘Kever’, zei hij, ik kan je daar beneden haast niet zien. Ik ben er niet zo zeker van, dat je voor mij buigt.’ Leeuw leunde nog verder voorover. De zware kroon en medailles trokken aan hem en hij viel, pats, boem, boven op zijn hoofd. Hij brulde en rolde in een greppel aan de kant van de weg. Kever kreeg de schrik van zijn leven en rende weg. En Koning Leeuw? Die was niet meer om aan te zien. Hij zat van top tot teen onder de modder. Met zijn staart tussen zijn benen liep hij terug naar het paleis.

Reactie Benthe

Dat je niet alleen dingen voor jezelf moet doen en dat je flink moet zijn voor de anderen. Een Kever is kleiner dan de leeuw en hij heeft meer poten dan een leeuw en hij kan alleen maar zijn hoofd naar beneden doen.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik