De kindertijd van Daniel van der Zee - 48 jaar
28 april 2021 

De kindertijd van Daniel van der Zee - 48 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met Daniel van der Zee. Daniel houdt zich vooral bezig met muziek en schrijft liedjes voor mensen. Hij begeleid op dit moment mensen met een verstandelijke beperking in het maken van muziek. Dat doet hij met veel plezier.

De podcast van Daniel

Naast dat je de podcast van Daniel hieronder kunt beluisteren, is hij ook te vinden op Spotify met zijn album ‘Van het donker naar het licht’ en de mantra albums van the Daleeps.

Echte jongens dingen

Daniel hield van echte jongens dingen. Struinen in de bouw en springen van de eerste verdieping in een berg zand. Dat vond hij heel spannend. Daniel stak ook heel graag vuur. Hij was altijd in de weer met fik. Hij herinnert zich nog die keer dat hij een strakke nylon trainingsbroek aan had die in de brand vloog.  Hij heeft dat vuur toen uit angst uit gepist. Omdat het zo kort heeft gebrand zijn er geen brandwonden ontstaan.  Daniel was ook altijd aan het bewegen, sporten, voetballen en atletiek.  Vaak organiseerde samen met zijn vrienden hij hardloop en voetbalwedstrijdjes.  Later is dat skateboarden geworden.  Het was voor hem niet altijd makkelijk om met andere kinderen van zijn eigen leeftijd om te gaan. Gelukkig kon hij zich goed vermaken met zichzelf.

Een wereld die nog opgebouwd moest worden

Op 8 jarige leeftijd is Daniel van zijn vertrouwde dorp in Amsterdam Noord verhuist naar Almere Haven, een stad die nog helemaal opgebouwd moest worden. Als hij  terug denkt aan die tijd wordt hij er nog steeds emotioneel van en schieten de tranen in zijn ogen. Het zit nog steeds heel diep deze pijn. Pas toen hij 14 jaar was heeft hij echt zijn draai gevonden in de nieuwe stad.

Meer weten over Daniel?

Check zijn facebookpagina op: www.facebook.com/danielvanderzee1

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik