De kindertijd van Emeke Buitelaar - 63 jaar
14 april 2021 

De kindertijd van Emeke Buitelaar - 63 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met Emeke Buitelaar. Emeke is kunstenares en maakt intuïtief schilderijen en mozaïeken. Haar grootste kunstwerk time==art staat in Almere op het Belfortplein. Emeke liet zich inspireren door de Mayacultuur en de beleving van de tijd. De klok van ruim drie meter hoog staat centraal.

De podcast van Emeke

Alle podcasts zijn hier te beluisteren spotify, soundcloud, apple podcasts en google podcasts. Super als je de podcast liked of deelt op je social media.

Een klein meisje met een grote fantasiewereld

Als klein meisje kon Emeke hele weekenden op haar kleine kamertje zijn. Met haar poppen creëerde ze een eigen wereld waar ze haar geluk vond. Ze speelde vaak dat haar bed buiten op straat stond. Dat vond ze geweldig.  Als kind genoot ze van creatieve dingen. Ze herinnert zich nog als de dag van gisteren dat ze van haar vader met Sinterklaas een tekening mocht maken met jam, pindakaas en hagelslag op papier. Als Emeke nu zou moeten kiezen tussen altijd kind zijn of altijd volwassen dan wist ze het wel. Dan zou ze uiteraard kiezen voor altijd kind zijn want als kind kan je alles.

Spelen met broers en zus

Emeke lag als kind vroeg op bed. Haar ouders hielden van rust en regelmaat. Wat haar ouders dan niet wisten als ze heel braaf om 19.00 uur op bed lag dat haar oudere broers op haar kamer kwamen om te spelen. Ze gingen dan een fantasiespel doen. In het spel was Emeke 2 persoonlijkheden. Ze was tegelijkertijd  Pooney Theeny, een vrouw met een andere taal en ze was Binatang, een beest. Haar oudste broer was Fant en jongste broer Joep. Met zijn drieën praatten ze dan geheimtaal. Haar zus was een beetje haar 2e moeder, altijd zorgzaam. Ze noemde Emeke ook wel haar pop. We scheelden 8 jaar en deden echt meisje, meisje dingen. Meer frutselen.

Veilige setting

Het ontroert Emeke als ze kleine meisjes tegenkomt die zich doen herinneren aan haarzelf.  Haar zoektocht is om erachter te komen waarom haar dat zo raakt. Als kind was Emeke vaak verlegen. Als tegenbeweging vindt Emeke het nu ze volwassen is heerlijk om naar buiten te treden. Het podium pakken kan ze perfect. Spreken in het openbaar en dansen voor een groot publiek. Samen met Helen heeft ze jarenlang op het Eigentijds festival opgetreden met de Orishadans. Contact maken en inspelen op de mensen is helemaal haar ding. Als de setting veilig is en ze in haar kracht staat kan ze alles. Kom maar op!


Emeke’s missie en visie

Emeke wil haar kunst in de wereld uitdragen. Zij wil mensen raken door bij hun emotie te komen zodat er een opening kan komen. Zij wil haar kleine meisje via haar kunst naar de mensen brengen,  dan is haar missie geslaagd.

Meer weten over Emeke?

Check haar website of  facebookpagina

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik