De kindertijd van Evie - 9 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met de 9 jarige Evie. In het filmpje hieronder was Evie 4 jaar. Ook heeft ze de intro en alle woordjes van de podcast ingesproken.Evie vindt het leuk om kind te zijn. Wel vindt ze het jammer dat ze niet helemaal zelfstandig kan zijn als kind. Ze zou heel graag naar Korea willen gaan, maar dat mag ze nog niet. Evie vindt Koreaanse muziek heel leuk en Hoddeok (koreaanse pannekoekjes) lijken haar wel erg lekker. Een van de beste dromen die Evie ooit heeft gehad is dat ze vleugels heeft gekregen. Als ze die nu zou hebben dan zou ze na het gesprek direct wegvliegen. Beluister de podcast om meer te weten te komen over Evie.

Verhaal met een boodschap - De wensboom

Een jongeman was op zoek naar de boom die al zijn wensen in vervulling kon brengen. Na lang zoeken vond hij de boom. Hij wist zeker dat zijn leven vanaf nu een stuk mooier zou gaan worden. Hij bekeek de boom aandachtig en dacht: “Wat zou het heerlijk zijn om een zak vol goud te hebben”. 

Op dat ogenblik lag er een schatkist vol met glinsterend goud voor hem. Sprakeloos van geluk wenste hij een zak vol met diamanten. Nadat hij de wens nog maar nauwelijks had bedacht, lag de zak met diamanten voor zijn voeten. Een huis van goud dat wil ik hebben!” riep hij uit. Hij draaide zich om en het huis schitterde voor zijn ogen. Hongerig en vermoeid van zijn lange reis wenste hij een lekkere maaltijd. Op datzelfde moment stond er een rijk voorziene tafel voor hem. Hij at en at tot hij niet meer kon. 

Nu zou ik wel uit willen rusten in een heerlijk zacht bed. Hij wenste een bed met donzen kussens. Toen hij op het bed lag, werd hij zich er plotseling van bewust dat hij midden in de jungle lag waar ook de tijgers leefden. Hij bedacht zich dat er wel eens een tijger langs zou kunnen komen die hem besprong en opat. En ja hoor, daar kwam de tijger…...

Reactie van Evie

Door de glinsteringen van het goud zag de tijger dat er iemand zat. Je moet ook nooit te hebberig worden want dan komt er niets goeds van en kun je er maar even van genieten.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik