Heleen Peverelli - 51 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met Heleen Peverelli. Heleen is vanaf 2008 hoofdredacteur van Yoga  Magazine en Yogatv. Ze is een echte yogi omdat ze een goede poging doet om te leven naar de yogawaarden.  Yoga Magazines missie is ook Heleens Missie: zoveel mogelijk mensen laten ervaren wat yoga voor je kan doen.  Beluister de hele podcast op Spotify.

Zonnetje in huis

Als kind was ze meestal blij en vrolijk kind. Haar moeder noemde haar altijd het zonnetje in huis. Nu realiseert ze zich dat ze die rol op zich heeft genomen omdat haar moeder last had van psychoses en depressies en haar vader op jonge leeftijd overleed aan kanker. Ze wilde voor haar moeder het zonnetje zijn en voor haar zorgen. Toch heeft ze niet het gevoel dat ze er heel zwaar onder heeft geleden. Nu weet ze dat het zonnetje zijn ook haar kwaliteit is.  Het maakt het makkelijk om anderen te ondersteunen en er voor ze te zijn. Toch was ze niet altijd het zonnetje. Ze kon ook bang zijn voor gebeurtenissen en zich daar heel druk over maken. Heleen herinnert zich nog goed dat ze een spreukbeurt moest houden in de klas. Een klasgenootje had net voor haar over het zelfde onderwerp  zijn spreekbeurt gehouden. Ook herinnert ze zich nog dat als ze op kamp ging en ze iets niet had dat op de meeneemlijst stond en ze het niet had. Dat soort dingen vond ze heel erg en maakte haar zenuwachtig.


Een geboren schrijfster

Heleen kon als kind heel goed schrijven en zat vaak met haar neus in de boeken. Maar toch wilde ze geen schrijfster worden. Een boek schrijven kost veel te veel tijd en daar had ze niet het geduld voor. Ze ging sociale psychologie studeren aan de universiteit om journalist te worden in dat vakgebied. Als stagiaire kwam ze terecht bij het Psychologie Magazine. Hier kwamen twee passies schrijven en psychologie bij elkaar.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik