De kindertijd van Jaylinn- 6 jaar

In deze podcast praat ik met de 6 jarige Jaylinn. Haar talenten zijn zingen en dansen. Het mooiste wat ze zich kan herinnering is haar vakantie op Gran canaria. Daar was een hotel waar ze twee dolfijnen hadden. Het spannendste wat ze ooit heeft meegemaakt is Halloween in pretpark de Julianatoren. Aan het einde van de dag ging ze het doolhof in en daar was het zo eng. Ze krijgt er nog steeds de rillingen van als ze daaraan terugdenkt. Jaylinn speelt graag Efteling Monopoly waarbij je zoveel mogelijk attracties moet kopen. Als ze zou kunnen toveren dan zou ze een kopie van haar beste vriendinnetje Amalie toveren. Want dan heeft ze twee beste vriendinnen. Wat de toekomst haar gaat brengen daar denkt ze haar hele leven al over na. Het zou zomaar zangeres, danseres, schrijfster of liefdesexpert kunnen zijn. Als ze de baas van Nederland zou zijn dan zou ze zeker een wet invoeren waarin staat dat de kinderen altijd mogen blijven spelen.


Verhaal met een boodschap - Mevrouw Neushoorn

Mevrouw Neushoorn wilde een nieuwe jurk. Zij ging naar de winkel. In de etalage van een winkel zag zij een prachtige roze jurk met rode bloemen. De jurk was van kant en versierd met gouden lintjes. Ze stapte de winkel binnen en paste de jurk. Ze bekeek zichzelf in de spiegel. "Ik vind hem toch niet zo mooi staan bij mij", ‘zei ze tegen de verkoopster. "Maar mevrouw", zei de verkoopster, "u ziet er juist heel mooi uit in de jurk. Als u deze jurk draagt zal iedereen u bewonderen en toelachen". Mevrouw Neushoorn keek nog eens naar zichzelf in de spiegel. Ja, de verkoopster had gelijk. ‘Ik koop deze jurk en ik houd hem aan’. Mevrouw Neushoorn hield de prachtige jurk aan, betaalde en ging de winkel uit. De mensen lachten naar haar. Trots liep mevrouw Neushoorn verder. Sommige mensen schudden hun hoofd of fronsten hun wenkbrauwen. Iedereen die haar zag, bleef staan om haar na te kijken. Mevrouw Neushoorn genoot van al die aandacht. Ze had bij iedere stap het gevoel alsof ze steeds mooier werd. Helemaal roze met rood met gouden lintjes.


Eigen boek schrijven

Jaylinn vond het een leuk verhaaltje over mevrouw Neushoorn wel leuk, maar wilde liever vertellen over haar eigen boek dat ze aan het schrijven is.  De voorkant en titel van haar boek is inmiddels af. Het boek heet 'Liefde en Vriendschap' en gaat over hoe belangrijk liefde en vriendschap zijn en dat je iedereen moet accepteren. En dat is precies wat je nodig hebt als je zelf liefdesexpert wilt worden.  Het boek is kleiner dan de kaft, maar dat maakt niet uit.Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik