De kindertijd van Marion van der Laarse - 49 jaar

De kindertijd van Marion van der Laarse - 49 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met Marion van der Laarse. Marion was de jongste thuis in een gezin met 3 kinderen. Als kind voelde Marion zich altijd anders dan de rest van het gezin. De mores in het gezin was ‘pas je aan en doe zoals het hoort’. Marion begreep dit niet zo goed en deed de dingen het liefst zoals ze zelf wilde. Vaak ging dit over je eigen zin doen. Als kind speelde ze graag rollenspellen met haar vriendinnetje. Ze heeft de hele Sissiefilm nagespeeld, inclusief het flauwvallen. Ook speelde ze graag schooltje, vader en moedertje en ontvoerdertje. Ze heeft oneindig veel gespeeld. Die vrijheid en zorgeloosheid, dat je nooit iets anders had dan spelen mist ze uit haar kindertijd. Ondanks haar zorgeloze bestaan als kind had Marion ook last van eenzaamheid. Dit liet ze niet zien naar buiten. Ze had als kind wel ouders willen hebben die iets meer ontvankelijk waren geweest voor haar gevoelswereld.

Gemis uit de kindertijd

Marion mist vooral de zorgeloosheid uit haar kindertijd die door alle plichten en verantwoordelijkheden die we op ons hebben genomen naar de achtergrond zijn verdwenen. Dat je de dagen aan elkaar reeg, vriendjes, vriendinnetjes, broers en zus om mee te spelen. Een tijd waarin alles tijdloos was en je je vrije willetje gewoon kon volgen. Dat mist ze echt.

Bijdragen aan de toekomst

Verbinding is voor Marion heel belangrijk, zowel verbinden met elkaar maar ook met jezelf. Voelen dat wat jij wenst of voelt er mag zijn. Haar specialiteit is het coachen van kinderen en volwassenen met behulp van beeldende creativiteit en tijdens mijn lessen is dit ook precies wat ze je graag leert. Creativiteit is een heel krachtig middel dat heling, verbinding en inzicht brengt, maar ook ontspanning, flow en plezier. Haar missie is om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling en (weer) in beweging te brengen met behulp van creativiteit. Haar werk aan de Kinderyoga Academie voelt voor haar als een prachtige kans om haar visie op helpen door te geven.

Download het E-book met 6 creatieve tips van Marion

Lees de blog met 6 redenen om potloden en verf tevoorschijn te halen>>

Meer informatie over Marion?

Bekijk haar website kunstzinnige counseling Almere.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik