De kindertijd van Umoja - 6 jaar

In deze podcast praat Helen Purperhart met de 6 jarige Umoja. Eigenlijk heeft ze niet zo'n zin in het gesprek, ze wil liever haar videochallenge afmaken. Mooie herinneringen heeft ze niet wel slechte. Zoals monsters die er uit zien als een reus die je gaat opeten met botten. Ze pakt snel haar knuffel die alle kleuren van de regenboog heeft. Zijn achternaam is Rainbowstar, wat zijn voornaam is weet ze niet.

Doen wat je wilt

Kind zijn vindt Umoja niet zo leuk omdat je met je moeder woont en niet kunt doen wat je wilt.  Als ze zou kunnen toveren dan zou ze toveren dat ze alles mag wat ze wil. Chillen en snoep eten is het eerste wat ze dan gaat doen. Als ze later groot is wil ze balletjuffrouw worden en lesgeven aan kinderen. Dansen in een balletvoorstelling wil ze niet omdat ze podiumangst heeft. Ze is bang voor mensen die ze niet kent en naar haar kijken.


Gek op yoga

Umoja is gek op yoga en wil heel graag nog wel een keer yoga bij mij doen.  Ze vindt het leuk om de mantra 'Ad gure name' te zingen, alleen raakt ze de laatste tijd in de war omdat haar vader een andere versie heeft bedacht: 'Ad Corona mee'.

Verhaal met een boodschap - Risico's nemen

Twee zaadjes liggen naast elkaar onder de grond. Zegt het ene zaadje tegen het andere: Ik wil groeien! Ik wil mijn wortels diep in de grond laten groeien en door de aarde heen naar boven uitbreken. Ik wil mijn knoppen uitvouwen om de komst van de lente aan te kondigen. Ik wil de warmte van de voelen en de morgendauw op mijn blaadjes!’ Het zaadje groeide... 

Het tweede zaadje zei: ‘Ik ben bang. Als ik mijn wortels naar beneden uit laat groeien, weet ik niet wat ik daar in het donker zal tegenkomen. Als ik door de aardkorst heen breek, beschadig ik misschien mijn tere knoppen... 

En stel je voor dat ik mijn blaadjes uitrol en ze worden opgegeten door een slak. En als ik mijn bloesems open, komt er misschien een klein kind dat ze afplukt. Nee, ik kan maar beter wachten tot het veilig is’. 

Het zaadje wachtte en wachtte……. Toen kwam er een scharrelkip die op zoek was naar voedsel. Hij vond het wachtende zaadje en peuzelde het op.

Reactie van Umoja 

Umoja kiest voor het zaadje dat wil groeien. Ze wil graag de zon zien en elke dag de warmte voelen. En als er regen komt dan drinkt ze het lekker op.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik