De kindertijd van Annelies Wiersma - 54 jaar #29

De kindertijd van Annelies Wiersma - 54 jaar #29

In deze podcast ga ik in gesprek met Annelies Wiersma. Ze is uitgeefster van  heel veel deugdenboeken en kaarten. Als klein meisje was ze uiterlijk bescheiden en verlegen en voelde zich vaak een buitenbeentje. Van binnen zat er heel veel wat ze als kind niet zo goed durfde te laten zien. Dit kwam later pas naar buiten. Nu ze volwassen is durft ze veel meer,  is ze avontuurlijk en doet ze graag de dingen op haar eigen manier.  Annelies groeide op in een lezersfamilie. Er werd veel voorgelezen en ze las ook veel zelf. Ze was graag op zichzelf en kon zich op die manier even terugtrekken in een hele andere wereld. Al heel jong hielp ze haar moeder in haar kunst en nijverheid winkel met afrekenen en cadeautjes inpakken. Haar ouders hadden alle vertrouwen in haar. Luister de hele podcast op Spotify.

Herinneringen uit de kindertijd

Het grappigste dat ze als kind heeft meegemaakt was dat haar moeder op vakantie was met vriendinnen. Haar zus was in bad geweest en toen had ze het bad laten overstromen. Het water kwam toen door het plafond heen en van de trap af. Haar vader was over de rooie en wilde het allemaal snel netjes maken voor haar moeder weer terugkwam. Hij is als een gek een emmer verf gaan halen en is op een trap gaan staan om de boel te witten. Toen is hij van de trap af gevallen en is de emmer omgekieperd. Toen was de chaos nog veel groter. Annelies en haar zus kwamen niet meer bij. Ze kan er nog steeds smakelijk om lachen.


Het deugdenproject en missie

Toen Annelies het deugdenproject ontdekte is er een meer spirituele kant in haar ontwikkeld. Dat was een bijzondere ervaring dat ze niet van huis uit heeft meegekregen. Voor de kinderyoga academie heeft ze een blog over deugden in het onderwijs geschreven. Het is haar missie om mensen te stimuleren om hun talenten en vaardigheden die ze in zich hebben te ontwikkelen. Dan kun je veel meer betekenen voor de wereld en een veel fijner leven hebben..


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Op de hoogte blijven van de nieuwste podcast? 

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en speeltip in je mailbox!

50%
Vul je gegevens in en je ontvangt het laatste nieuws in je mailbox!
Ja, dat wil ik